top of page
HEVOSNEUVONTA OONA PIKKARAINEN
OONA PIKKARAINEN

Olen Kuopiolainen yrittäjä ja päätyökseni koulutan hevosia ja hoidan erilaisia käytösongelmia omassa yrityksessäni. Aloitin eläinten kouluttamisen opinnot Pohjois-Savon Opistolla 2017. Etenin siitä Ysaolle suorittamaan eläintenkouluttajan ammattitutkintoa (2019) sekä eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa suuntautuen hevosten käytösongelmien hoitoon eli käyttäytymisterapiaan (2023).

Työssäni autan hevosia ja hevosenomistajia päivittäin mm. käytösongelmien hoidossa, kouluttamisessa sekä hyvinvoinnin arvioimisessa ja kehittämisessä. Pyrin olemaan asiakkailleni parhaani mukaan myötätuntoinen tuki ja tietopankki hevosarjessa sekä haluan auttaa kehittämään hevosalaa tuomalla tiede- ja hevoslähtöistä ajattelua jokapäiväisiin toimiin. Tarjoan myös harjoittelupaikkoja eläintenkouluttajaopiskelijoille sekä toimin heidän mentorina.

 

Olen erittäin kiinnostunut hevosten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja haluan ymmärtää perinpohjaisesti hevosen käyttäytymistä, kouluttamista ja hyvinvointia jotta minulla on työkalut mahdollistaa hevosille korkea elämänlaatu ja hyvinvoinnin taso. Minua on jo pitkään kiinnostanut erilaiset hevosen oppimisessa esiintyvät ilmiöt joiden kautta olen mielenkiinnolla tutkaillut ja kokeillut erilaisia asioita. Hevostenpidossa ja -käsittelyssä eettisyyskysymykset ovat olleet tärkeitä ja pyrin jatkuvasti kehittämään osaamistani entistä eettisempään suuntaan huomioimaan hevosen kokonaisvaltaisia tunnekokemuksia ja kokemusmaailmaa.

Alta löytyvän linkin kautta pääset lukemaan tarkemmin toimintaperiaatteistani.

i

KOULUTUSTAUSTAA
Tällä hetkellä minua menrotoi ja opettaa:
Etologi Verna Vilppula, Suomi
Eläintenkouluttaja Nina Laiho, Suomi
Klassiseen ratsastukseen erikoistunut hevoskouluttaja Angelica Hesselius, Ruotsi
Hevoskouluttaja Do Groen, Hollanti
 
Eläintenkouluttajan erikoisammattitutkinto-opiskelija
Ysao 8/2023
Suuntautuminen hevosten käyttäytymisterapiaan
CwC-istuntaopettaja
Katariina Alongi 2020
Eläintenkouluttajan ammattitutkinto
Ysao 12/2019
Eläintenkouluttajalinja
Pohjois-Savon Opisto 6/2018
bottom of page