top of page
HEVOSNEUVONTA OONA PIKKARAINEN
HYVINVOINTIKARTOITUS JA ELINOLOSUHTEIDEN SUUNNITTELU
Hyvinvointikartoituksessa tarkastellaan yksittäisen hevosen tai hevosryhmän hyvinvoinnin tasoa ja mietitään ratkaisuja hevosille lajityypillisemmän ympäristön luomiseen. Kartoituksen pohjalta suunnittelen hevoselle tai hevosryhmälle elinympäristön lisäämään ja ylläpitämään hyvinvointia sekä elinolosuhteet jotka huomioivat hevosen lajityypilliset ja yksilölliset tarpeet. Pitkäaikaista hyvinvoinnin tilaa mitataan aina pidemmällä aikavälillä. Hitaammat muutokset pidemmällä aikavälillä lisäävät todennäköisesti enemmän hyvinvointia. Koska hyvinvointi on suhteellista, jo pienillä muutoksilla on paljon merkitystä.
Hyvinvointikartoitus on suunnattu niin yksityisten hevosten omistajille kuin tallinpitäjille jotka tarvitsevat apua hevoselle lajityypillisemmän ympäristön luomiseen ja haluavat säästää hevosenpidossa aikaa, vaivaa ja rahaa. Pihatto tai karsinatalli, kumpaankin voidaan suunnitella järkevät rutiinit takaamaan tehokkuuden ja hevosten hyvät olot. Lajityypillisen ympäristön luominen ei vaadi isoa tilaa tai paljon rahaa, vaan tehokkaita ja luovia ratkaisuja.
HYVINVOINTIKARTOITUKSEN ETENEMINEN
VARAA HYVINVOINTIKARTOITUS
Hyvinvointikartoituksen hinta muodostuu suunniteltavan elinympäristön suuruudesta sekä hevosten määrästä.
Esimerkki: alle 1 hehtaarin tila jossa elää 2 hevosta   /   250,00€
 
alle 1 hehtaarin tila   /   200,00€
1-2 hehtaarin tila   /   300,00€
yli 2 hehtaarin tila   /   alk. 400,00€
1-5 hevosta   /   50,00€
6-10 hevosta   /   100,00€
11-15 hevosta   /   150,00€
Kaikki hinnat sisältävät alv. 24%

i

KARTOITUKSEN PERUSTEELLA ANNAN SUOSITUKSIA
Elinalueen sisutuksesta ( virikkeet ja resurssit )​
Ruokinnasta ( ruokinnan suunnittelu osana elinympäristöä )
Toimintatavoista ( tehokkaat arjen rutiinit hevostenpidossa )
Hevosryhmän hyvinvoinnista ( hevosten yhdistäminen, ongelmatilanteiden ratkominen, ryhmän tasapaino )
Hevosyksilöiden tarpeiden huomioimisesta ( lihavat ja laihat hevoset, toipilashevoset, varsat )
Saat myös erilaisia etogrammeja joiden avulla voit seurata hevosten hyvinvointia ja käyttäytymistä omatoimisesti. Saat keräämäni taustatiedot, suositukset ja ohjeet kirjallisena toisella tapaamisella.
1

Ota yhteyttä ja kerro minkälaisen paikan kanssa tarvitset suunnitteluapua. Saat sähköpostiin linkin esitietolomakkeeseen jonka täytät itsenäisesti.

2

Ensimmäinen tapaaminen:

Kartoitan paikan päällä hevosten elinolosuhteita ja niiden hoitoon liittyviä rutiineja sekä keskustelemme yhdessä sinun tarpeista ja toiveista sekä hevosten tarpeista ja käytettävissä olevista resursseista.

3

Toinen tapaaminen:

Käymme läpi tekemäni kirjallisen suositukset hevosten hoitorutiineista ja elinympäristön muokkaamisesta. Saat tarvittavat piirustukset, ohjeet ja kustannusarvion muutostöistä.

4

Pääset toteuttamaan suunnitelmat omassa tahdissa toisen tapaamisen jälkeen. Toteutusvaiheessa teemme tarvittaessa muutoksia suunnitelmiin. Halutessasi voin osallistua muutostöiden tekemiseen lisähinnasta.

5

Saat myös erilaisia etogrammeja ja ohjeet niiden täyttöön jotta voit omatoimisesti seurata hevosten hyvinvoinnin ja käyttäytymisen muutoksia.

6

Seuranta:

Tulen tekemään tarkastuskäynnin 1-3kk jälkeen toteutuksesta. Tarkastelen hevosten hyvinvointia erilaisten arviointimenetelmien avulla jotta voimme seurata onko hevosten hyvinvoinnissa ja hoitorutiineissa tapahtunut muutoksia haluttuun suuntaan.

bottom of page